TV3 estrena dilluns a les 23.45 hores el programa Hora Q, que intentarà donar les claus perquè els espectadors puguin analitzar l'actualitat diària. El programa, presentat per la periodista Helena Garcia Melero, acompanyada de Lluís Canut, David Bassa, Jordi Gil i Quim Vila, no tindrà un horari fix a la graella de TV3 i s'emetrà cada nit de dilluns a dijous en funció de la programació de la cadena autonòmica.

Helena Garcia Melero explica que "durant una hora intentarem respondre les 4 o 5 claus del dia perquè l'espectador pugui anar a dormir amb una visió més àmplia de l'actualitat" i per a això comptaran amb periodistes especialitzats, entrevistats, col·laboradors i experts. "No tenim una plantilla fixa de col·laboradors sinó que participaran uns o altres en funció de les necessitats de l'actualitat", diu Garcia Melero. En el desenvolupament del programa s'alternaran diversos formats, com vídeos o connexions en directe i "s'utilitzarà el que calgui per donar resposta a les preguntes de cada moment", explica la presentadora.

L'Hora Q neix amb un format flexible que estarà en evolució permanent. S'ha dissenyat com un mòbil, una estructura formada per diferents peces però que formen un mateix conjunt i es mantenen en equilibri i cadascuna de les peces que conformen el programa serà una pregunta. Les preguntes abordaran temes clau de tots els àmbits: esport, ciència, cultura, economia o moda i respondran a qüestions d'actualitat, d'investigació periodística, tendèn?cies o informacions curioses.

"Cada nit serà com un full en blanc i, en funció de l'actualitat, haurem de decantar-nos per una qüestió o una altra de l'actualitat", diu Garcia Melero, que destaca que "l'objectiu és fer un espai d'actualitat entretingut". Per fer-ho, pel plató passaran convidats de tots els àmbits, esportistes de primer nivell com el futbolista Thierry Henry -que obrirà dilluns la llista de convidats- i també figures menys conegudes o anònimes amb coses interessants per explicar.