Entre corresponsals i plantilla són una dotzena de persones. I tots ells veuen ara perillar el seu lloc de feina a causa de l'atorgament de freqüències de ràdio que divendres va fer el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) en el qual deixa les demarcacions de Lleida i Girona sense la cadena Cope. Les reaccions no s'han fet esperar i ja fa dies que les veus de la cadena batallen, de moment, a través de les ones contra aquest fet que consideren un "atemptat a la llibertat d'expressió", tal com va comentar ahir el director de Cope Girona, Lluís Arté, qui va ratificar la voluntat de la cadena d'interposar un recurs contenciós.

Arté va manifestar que amb aquesta decisió del CAC no només s'atempta contra la"llibertat d'expressió" sinó també contra "la llibertat d'elecció dels oients". "Per què un oient de Girona no pot escoltar una emissora que sí es pot sentir a Barcelona, a Tarragona o a Burgos?", va afegir.

El director de la Cope a les comarques gironines va explicar que la decisió del CAC afecta "unes deu o dotze" persones entre plantilla i col·laboradors. Lluís Arté, que té molt clar que "és una raó política el que ha portat a això", va reconèixer que entre els treballadors hi ha "una preocupació extrema pels llocs de feina", però que tenen la "intenció de defensar-nos".

Mentrestant, el diputat del PP al Congrés per Lleida, José Ignacio Llorens, acusava ahir la Generalitat de seguir criteris "antidemocràtics" per la retirada de les llicències de la Cope a Lleida (99.7) i Girona (97.4). Per a Llorens, "les regles del joc no es poden veure alterades a discrecionalitat de la Generalitat, que només ha seguit criteris d'amiguisme i simpatia en l'atorgament de les freqüències, deixant sense llicència les emissores crítiques amb la seva labor". En aquest sentit es va manifestar ahir el president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, Albert Rivera, qui va afirmar que el tripartit "té una visió tancada de la llibertat en utilitzar el CAC per tancar emissores de ràdio que són crítiques" amb el seu govern.

Per la seva banda, el president del CAC, Josep M. Carbonell, va dema?nar comparèixer al Parlament per informar sobre el contingut d'aquest acord, que concedeix l'explotació comercial de 83 freqüències de ràdio FM. Carbonell va defensar que l'adjudicació ha estat "molt ben feta", amb 8 vots a favor i 2 abstencions.