Aquestes són les previsions, ja més fermes, del consorci que està tirant endavant el canal públic que correspon a aquestes tres comarques del Camp de Tarragona i del que fa anys que se'n parla i se'n van coneixent detalls amb comptagotes. De fet, la presidenta de l'ens, Begoña Floría, ha afirmat que s'està anant a 'velocitat de creuer' i aquest dimarts s'han concretat els objectius. El consorci té un pressupost anual de 670.000 euros i invertirà 750.000 euros en tres anys.

El gruix d'inversió es farà el primer any de funcionament de la Televisió Digital Terrestre (TDT), és a dir l'any vinent, en concepte de material i mitjans tècnics. Aquests mitjans seran en una seu central a Tarragona i a la resta de municipis consorciats (Montblanc, Valls, Constantí, Vila-seca, Salou i Torredembarra). En aquests municipis es comptarà amb un equip de càmera de vídeo i un ordinador que serà custodiat per cada ajuntament i del que se'n farà responsable una persona que podrà ser el responsable de premsa o algú contractat específicament. Aquests aspectes, però, els decidirà cada municipi. Des d'aquí es realitzaran continguts locals que nodriran part de la programació del canal. La resta de la producció serà, majoritàriament, feta per professionals externs.

La voluntat del consorci és establir un model 'senzill' i de 'molta qualitat' i que tingui 'molta presència al carrer', prioritzar retransmissions en directe, cobertura d'esdeveniments populars i altres. Així mateix es vol que sigui un projecte 'econòmicament sostenible', 'innovador' i 'que vertebri el territori'.

Per altra banda també es vol obrir el canal a les diferents possibilitats d'emissió existents i als diferents suports i en paral·lel es crearà una web del consorci per on es podrà visualitzar el canal així com les informacions generades per cada municipi. Igualment es treballarà per l'emissió a través del telèfon mòbil.