El Comitè Intercentres (CI) de la Cadena Cope va exigir ahir la revisió "immediata" de la concessió de llicències radiofòniques a Catalunya, després de perdre l'explotació de freqüències modulades a Lleida i Girona (on s'ha adjudicat a la Cadena 100). A les cartes enviades al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Govern de la Generalitat, els treballadors asseguren que es tracta d'una "decisió política que posa en perill" els llocs de treball dels periodistes de la Cope en aquestes dues ciutats.

Segons el sindicat, les dues freqüències portaven més de sis anys de funcionament "a ple rendiment" i la cancel·lació de les llicències suposarà un "greu perjudici" tant a l'empresa com als treballadors que hi desenvolupen la seva tasca professional. En aquest sentit, els treballadors van assegurar que l'obligació del CAC és "salvaguardar la llibertat d'expressió".

El CI va criticar la legislació actual a Espanya que, al seu entendre, "atorga al poder polític la sorprenent capacitat de decidir qui pot desenvolupar un projecte empresarial". També va recordar la necessitat de revisar aquest procés "perquè ni l'empresa ni els treballadors de la Cadena Cope hagin de viure amb la inquietud d'un procés que pot ser llarg, però que sobretot és injust".