Federico Jiménez Losantos ha estat con?demnat de nou. Aquest cop, el cinquè, ha estat un jutjat de Barcelona que l'ha condemnat per intromissió en el legítim dret a l'honor d'Esquerra Republicana de Catalunya. ERC ja va aconseguir una sentència similar contra l'estrella de la Cope en el 2007 a l'Audiència Provincial.

Jiménez Losantos va escriure a El Mundo que els independentistes tenien armes a les seves seus "i voluntat psicològica i política d'emplear-les". Aquestes declaracions el portaran a pagar 60.000 euros pels danys morals, les costes i a publicar la sentència a El Mundo.

La jutgessa ha estimat la demanda interposada per ERC davant l'article injuriós de Jiménez Losantos el 4 d'octubre de 2007. Segons el periodista, la policia hauria d'entrar a les seus d'ERC "per requisar les armes i munició que hi pugui haver allà" i que s'utilitzen per "eventualment, matar els seus adversaris polítics". Losantos va afirmar que el partit presidit per Joan Puigcercós és "el dels terroristes sense penedir" i va qualificar els seus militants d'"aprenents d'assassins". Dies abans de publicar-se l'article, dos militants de les JERC havien portat a casa del portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, un cartell amb una bala incrus?tada a la cara. La policia els va detenir i el partit els va expulsar. Però el fet va motivar Jiménez Losantos a publicar el seu article.