19 de novembre de 2008
19.11.2008
Deficiències

Governació proposa construir una nova torre de telecomunicacions a Paüls

18.11.2008 | 13:37

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), ha proposat a l'Ajuntament de Paüls la construcció d'una nova torre al municipi que solucioni les mancances en els serveis de telecomunicacions.

Aquests serveis inclouen la telefonia mòbil, la banda ampla i les emissions de ràdio i televisió digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La construcció d'aquesta torre és la conclusió d'un estudi radioelèctric que s'ha fet a les Terres de l'Ebre, on en aquests moments hi ha nou d'aquests estudis fets o en fase d'elaboració.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat que aquests estudis són bàsics per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual es vol aconseguir que el 2010 tots els nuclis de Catalunya de més de 50 habitants disposin d'accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT.El pla Catalunya Connecta determina la realització d'un conjunt d'estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d'optimitzar la xarxa d'infraestructures de telecomunicacions.

Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.A partir dels resultats d'aquests estudis, l'STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d'infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l'estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d'una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l'ajuntament afectat i finançada per l'STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema