28 de novembre de 2008
28.11.2008
40 Años
40 Años
clausura

La Generalitat Valenciana tanca els repetidors de TV3 de Llosa de Ranes i Alginet

28.11.2008 | 19:46

La Generalitat Valenciana ha tancat aquest divendres els repetidors de TV3 de Llosa de Ranes i Alginet, una clausura que repercuteix en les comarques de la Ribera i la Costera, segons informa Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Si fa un any es van tancar els repetidors de les comarques del sud del País Valencià, ara el tancament afecta les comarques centrals, i les converses polítiques que havien de garantir la reciprocitat de les emissions televisives dels territoris que comparteixen la llengua catalana, encara no han donat resultat. Mentre Canal 9 es pot veure a Catalunya, TV3 va perdent presència al País Valencià.
Acció Cultural del País Valencià denuncia que, sense preavís i després d'haver ajornat més de cinc mesos el tancament dels repetidors d'Alginet i Llosa de Ranes, autoritzats judicialment com a mesura provisional des de juny de 2008, els tècnics del servei de la Generalitat Valenciana els han clausurat, de manera que els ciutadans de la Ribera i la Costera ja no poden veure els canals de TVC a través de TDT.
L'autorització d'entrada de la mesura provisional estava concedida pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 9 de València, però es troba en fase d'apel·lació davant el TSJ perquè l'entitat sancionada, la Fundació Ramon Muntaner, ha interposat un recurs, que encara no està resolt.
L'expedient del que deriva aquesta ordre provisional va concloure el passat 2 de setembre, data en què es va notificar a la Fundació Ramon Muntaner una multa de 100.000 euros i l'ordre definitiva de tancament dels repetidors.
Aquesta sanció, contra la que es va interposar recurs d'alçada, pendent a hores d'ara, serà també recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia.Acció Cultural del País Valencià denuncia que, gairebé dos anys després de l'inici de les actuacions contra TV3 al País Valencià, 'dutes a terme per la Generalitat', no hi ha encara sentència de fons sobre aquest afer, pendent al Tribunal Superior de Justícia Valencià.
Tampoc el Tribunal Constitucional s'ha pronunciat sobre la Llei Valenciana del Sector Audiovisual, utilitzada per la Generalitat per avalar la seva actuació i impugnada des de 2007 pel Govern de Madrid per usurpar competències estatals.
En un comunicat, la Fundació Ramon Muntaner i Acció Cultural del País Valencià encoratgen tots els seus socis i simpatitzants a fer pública la protesta contra aquest nou tancament i retallada de drets cívics i manifesten que sostindran totes les accions judicials i extrajudicials necessàries per defensar l'emissió de TV3 a terres valencianes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema