Avui, a les 15.45, torna El cor de la ciutat a la graella de TV3, després de les festes nadalenques. Al primer capítol del 2009 es veurà un Orpinell extremadament trasbalsat que somia amb en Ros i veu xantatgistes per tot arreu.

A més, no ha explicat res a la Patrícia i, per acabar-ho d'adobar, en Pau li diu que hi ha una pintada nova. L'home comença una llista de sospitosos de ser el xantatgista: hi ha en Gerard, en Marc...

Mentrestant, en Quico continua alimentant el tema des del diari digital; en Ros, naturalment, no dóna senyals de vida, i l'Eli, ja desperta, no sap si va veure realment l'Ivan o si era un deliri. La Sandra s'adona que la seva amiga mai no ha deixat de pensar en el fill de la Montse. Però en Nico s'adona que la Sandra no ha deixat de pensar en en Ros.

En Marc ha tornat de viatge i està decidit a refer la seva imatge. En Fidel, per la seva banda, no ha aconseguit reconciliar la Mercè i la Maise, i la noia es queda a viure amb ell. Està en crisi, s'insinua descaradament a en Nelson, vol deixar els estudis i agafar-se un any sabàtic. I la relació d'en Paco i la Cecília sembla que ja no té futur. El divorci sembla pròxim.

Però, a més, els pròxims dies es veurà que la Quima percep l'allunyament d'en Francisco; se sabrà si l'Ivan ha tornat o no; en Gerard comença a pensar el que realment li ha passat a en Ros; l'Orpinell sospita que en Gerard és el xantatgista; se sabrà si la Sara i en Fidel han pogut arreglar la seva situació... i algú comença a embogir.