Després del descans nadalenc Ventdelplà torna a la graella de TV3, però amb canvi de dia. A partir d'avui, Ventdelplà s'emetrà els diumenges -després de 30 minuts- i els dilluns. Aquesta primera entrega del nou any abordarà les conseqüències de l'accident del cotxe del David.

En el capítol d'avui (22.15h), en Llibert impedeix a la Teresa que vagi cap al cotxe incendiat. L'intendent Campillo es farà càrrec del cas. La Raquel s'assabenta que hi ha un altre mort a Ventdelplà. La Teresa, commocionada per la tragèdia, comunica secament a en Biel i la Isona que en David ha mort. La Isabel posa al corrent en Jaume i en Martí del que acaba de succeir. En Julià, per la seva banda, recorda la clau de la caixa forta del banc que en David li va donar abans de morir.

Pel que fa a l'episodi de demà (22.15h), podrem veure com en Julià es lamenta que la caixa forta del banc fos buida. La Raquel el convenç perquè no n'expliqui res a la Teresa. La policia s'enduu tota la documentació del David per a la investigació. D'altra banda, la Roser s'atabala amb els preparatius que fa l'Ajuntament per al funeral d'en Benet. A més, l'Esteve va a l'entrevista de feina de l'IEEC, tot i que aconseguir la feina suposaria tornar a Ventdelplà i en Xavi no ho vol. I en Joan arriba a Can Rata per fer costat al seu pare.