El programa, que s'estrenarà demà a les 22.15 hores, està dirigit per Lali Colomé i ha estat realitzat per TV3 i Somos.com.

Roger de Gràcia ha explicat avui en roda de premsa durant la presentació del nou espai televisiu als estudis de Sant Joan Despí de TV3 que, si bé va dirigit als joves, és també "interessant per a tota la població perquè precisament l'objectiu és donar a conèixer aquest col·lectiu entre pares, germans o altres familiars".

El programa pretén analitzar un col·lectiu que està en període de canvi físic i psíquic "amb la finalitat que deixi de ser un desconegut per al seu entorn", ha afegit.

En cada espai, el presentador estarà acompanyat al plató per una cinquantena de joves que debatran i opinaran sobre un tema en concret.

També s'emetran comentaris realitzats pels alumnes de diversos instituts d'ensenyament secundari de Catalunya, per garantir una àmplia representació d'adolescents de diverses condicions socials o que viuen en ciutats o municipis de diverses característiques.

El programa també donarà veu als pares dels adolescents, concentrats en una habitació que els responsables de l'espai han batejat com a "l'habitació del pànic", perquè puguin opinar sobre el tema que es debat en cada ocasió.

Per poder acostar-se al màxim la realitat, el programa emetrà en cada edició dos reportatges realitzats per Òscar Rodríguez i Susanna Bergés que mostraran aspectes concrets de la vida dels adolescents.

Amb la finalitat d'aportar més punts de vista, Roger de Gràcia comptarà amb tres col·laboradors que, malgrat haver superat l'adolescència fa anys, utilitzaran la seva experiència per donar consells als joves.

Es tracta de l'humorista Toni Moog, l'historiador Jaume Sobrequés i l'actriu Llum Barrera.

A més, els joves participants a l'espai elaboraran un qüestionari de preguntes al qual se sotmetran famosos convidats al programa.

Roger de Gràcia ha explicat que "els joves preguntaran coses que els interessen de la vida d'aquests personatges", entre les quals es poden trobar el sobrenom que tenien a l'institut, la repercussió en el seu cos dels canvis hormonals o la seva relació amb el sexe contrari.

Els responsables del nou espai televisiu preveuen abordar, entre d'altres, temes com la metamorfosi física, l'institut, la família, les festes, moda, amor, sexe, les noves tecnologies, la religió, la mitomania, la guerra de sexes, la feina o la majoria d'edat.