El Consultorio para la mujer Elena Francis ha estat el programa radiofònic més famós de tota la història de les ones espanyoles. Fa tres anys es van descobrir a Cornellà centenars de caixes plenes de cartes que corresponien al programa. Ara, un documental recull 20 escrits, que aborden sobretot qüestions sentimentals, entre el 1950 i el 1964, un període en què Espanya va viure aïllada políticament i culturalment. Querida Dª Elena és un treball de producció pròpia dirigit per Josep Rovira que TV3 estrena dijous a les 23.30 hores a Sense Ficció.

Aquest és un dels primers treballs "fruit de l'Àrea de Documentals", va comentar el director i presentador de Sense Ficció, Joan Salvat, que va afegir que, a aquest, el seguiran un sobre el Camp d'Argelers; un retrat de la Diagonal i un altre sobre el Pla Cerdà "coincidint amb el 150 aniversari". A més, va avançar que "s'està preparant un documental amb diverses televisions sobre espècies invasores, i un tema sobre les reduccions d'emissions a l'atmosfera de gasos CO2". Concentrant-se amb Querida Dª Elena, Salvat va dir que "TVE ja l'ha comprat i l'emetrà a Documentos TV".

Per la seva banda, el director del film i cap de l'àrea de Documentals de TVC, Josep Rovira, va explicar que va saber que s'havien trobat les cartes del Consultorio para la mujer Elena Francis pels diaris i que, a partir d'aleshores, va començar a pensar que això era un material molt interessant. "Fa un any vam demanar permís a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat per consultar les cartes que s'havien trobat en una masia de Cornellà".

Rovira va dir que l'equip del programa havia llegit "16.000 cartes", i que, d'aquestes, n'havien escollit les que explicaven "històries potents" i va afirmar que fins i tot algunes no les havien volgut incloure en el treball per la duresa de contingut. Va explicar que el programa "va començar com un espai publicitari d'un institut de bellesa", i que a partir dels anys 50 "va derivar cap a consultes on hi havia en joc sentiments".