El programa Opina, amb Josep Puigbó obre la temporada a Canal Català avui a les 22 hores. Aquest cop, Puigbó dirigirà i presentarà un espai d'opinió, crític, sobre els fets i els personatges que marquen l'actualitat, a través de dos gèneres periodístics: l'entrevista i el debat obert.

Cada divendres, el debat oferirà nombrosos punts de vista sobre els fets que més interessen i preocupen la societat catalana, amb convidats que oferiran als espectadors les seves consideracions, "sempre des d'una òptica valenta, rigorosa i solvent". Pel programa també desfilaran els principals protagonistes de les notícies de tots els àmbits (economia, empresa, política, cultura, societat), que seran entrevistats en profunditat pel periodista.

A més de Josep Puigbó, intervindran al programa el seu sotsdirector, el periodista Joan Roy, i el periodista i escriptor Salvador Sostres, que, amb El retrat d'en Sostres, valorarà les entrevistes i afirmacions fetes pels personatges entrevistats, davant d'ells mateixos. Opina, amb Josep Puigbò també convidarà, quan l'ocasió ho requereixi, persones o col·lectius directament afectats pels temes que es tractin al programa, per conèixer opinions "molt pròximes a la realitat quotidiana".

El programa d'avui plantejarà dues preguntes: "Partits polítics: per què no ens deixen votar persones?" i "Cas Millet: badada general o xarxa d'interessos creats?". Josep Puigbó entrevistarà dos expresidents del Parlament de Catalunya, Joan Rigol i Heribert Barrera, que reclamen la modificació de la llei electoral a Catalunya per poder triar no només llistes tancades de partits. A més, a la taula de debat, entre d'altres, hi haurà l'empresari Xavier Roig i l'escriptor Julià de Jodar.

Una llarga trajectòria

Josep Puigbó ha treballat a TVE, on va conduir el Telediario de les tres de la tarda, i on va dirigir i presentar programes com El debate de la 2. A Televisió de Catalunya va dirigir i presentar durant deu anys el Telenotícies migdia; a més d'impulsar, com a director i presentador, el programa d'entrevistes i debat Àgora. En altres cadenes, Puigbó ha dirigit i presentat programes de debat, com ara Parlem clar a Canal 9 o Amics, coneguts i saludats a 8tv.

A més, va convertir Ràdio Olot en la primera emissora que va emetre íntegrament en català, l'any 1976; va dirigir Ràdio Olot i Ràdio Costa Brava. A Catalunya Ràdio, va dirigir i presentar diversos estius El matí de Catalunya Ràdio o els informatius Catalunya nit, Catalunya vespre i Hora punta. Soci fundador d'Ona Catalana, va ser el primer director general de la cadena radiofònica. Pel que fa a Canal Català, Puigbó ja havia dirigit i presentat, els programes d'entrevistes Catalans a fons i Políticament incorrecte.