Els dibuixos animats Vipo, las aventuras del perro volador, que TVE emet els caps de setmana en horari infantil, han saltat a les portades de la premsa després de l'episodi que es va veure diumenge passat i que contenia un missatge clarament antitaurí. Segons denuncia www.burladero.com, durant la història s'explica als nens què és la "Fiesta Nacional" ridiculitzant la figura del torero i humanitzant l'animal, unes imatges que van estar acompanyades de frases com: "no oblideu que nosaltres anem amb el toro".

"Les curses no són justes, obliguen a lluitar el toro encara que ell no vulgui fer-ho. Ell no vol fer mal al matador, ells són molts i Billy està allà sol, és un toro pacífic", alliçona un dels personatges d'aquests dibuixos animats, destinats a menors d'entre 3 i 5 anys. De la mateixa manera es burlen del matador i posen en dubte la seva valentia: "Sembla que ha de ser molt valent per enfrontar-se a un toro tan gran... Però mireu sota el capote! Té una espasa!".

Durant la resta del capítol, els tres protagonistes comencen a llançar consignes antitaurines: "Això no és just, obliguen Billy a lluitar encara que ell no vulgui fer-ho. Ha acabat ja la lluita? No, això no està gens bé, ells són molts i Billy està allà sol. No vol fer mal al matador, tot i que ell l'està provocant. És un toro molt pacífic, això és massa". Davant d'aquesta situació, els personatges decideixen participar i es llancen al ruedo per agredir els que simulen ser banderillers i el torero, sota el clamor popular.

Aquesta emissió de TVE torna a crear polèmica entre els fanàtics taurins, els quals ja en el 2006 es van mostrar molt crítics amb l'ens públic, ja que en aquell any van deixar d'emetre's curses de braus, aferrant-se als horaris de protecció infantil.