L'emissora pública britànica BBC va anunciar ahir la posada a la venda del seu emblemàtic Television Centre, la seu que ha ocupat des de 1960 a l'oest de Londres.

La direcció de la cadena va informar que la venda persegueix "maximitzar el valor" de la corporació, que es financia a través de les 150 lliures (170 euros) que els britànics han de pagar per cada aparell de televisió que tenen a les seves llars.

Actualmente, unes 5.000 persones treballen al Television Centre, que quedarà buit el 2015 un cop els treballadors hagin conclòs el seu trasllat a d'altres instal·lacions de la cadena. La BBC ocupava aquest edifici des dels anys 60, i en ell s'hi havien gravat xous tan emblemàtics com Doctor Who, Hotel Fawlty o el Flying Circus dels Monty Python

A banda, la situació econòmica de la cadena obligarà que l'ens televisiu redueixi despeses, essent una de les opcions més probables la fusió del servei de notícies, BBC News, amb l'internacional BBC World. Això suposaria un estalvi estimat del 20 % del pressupost, és a dir, uns 89 milions de lliures (100 milions d'euros).

La integració de les redaccions posaria en risc el lloc de treball de centenars de periodistes, tant al Regne Unit com a l'estranger. El número de treballadors afectats, amb la correspondència amb la retallada pressupostària del 20 %, implicaria l'acomiadament de gairebé un miler de professionals. Helen Boaden, directora de BBC News, va informar de la seva intenció per dur a terme aquesta fusió dels serveis entorn el 2016 o 2017, amb tots els treballadors traslladats.