Era la crònica d'una mort anunciada. Després dels rumors sobre una imminent cancel·lació pel seu elevat cost i les seves successives pròrrogues, el programa d'actualitat de la cadena pública España Directo s'acomiada de la graella després de gairebé sis anys d'emissió. El tancament de l'espai de la 1 s'uneix així a les últimes cancel·lacions anunciades abans de l'estiu, com el comiat dels programes de La Sexta Buenafuente i Sé lo que hicisteis, a més del pas de Cuatro al Grup Antena 3 d'El Hormiguero i Tonterías las justas.

D'aquesta manera, el Consell d'Administració de RTVE va aprovar ahir amb onze vots a favor, inclòs el del mateix president de la Corporació, Alberto Oliart, no renovar el contracte que tenia amb Mediapro fins al proper 30 de juny per produir España Directo, segons van assenyalar fonts presents en la reunió de l'òrgan.

La decisió de no prorrogar l'espai es produeix després d'un any en el qual des del Consell s'havia proposat en diverses ocasions que s'utilitzessin més mitjans propis per estalviar diners i aprofitar al màxim els recursos la televisió pública espanyola.

No obstant això, alguns consellers van manifestar que aquest tipus de solucions podrien no suposar un estalvi per a la corporació i tampoc augmentar la producció pròpia.

Per això, en una segona votació, els consellers proposats pel PSOE van suggerir votar a favor que "des del primer dia" en què Mediapro deixi de produir España Directo, la mateixa TVE s'encarregui amb mitjans propis d'elaborar un programa similar per a aquesta franja horària. En el debat, alguns consellers proposats pel PP es van mostrar contraris a aquesta proposta i van suggerir que es tractava d'"un parany" per allargar el contracte amb Mediapro. En la votació, aquesta proposta no va ser aprovada, per tant, Mediapro deixarà de produir per TVE el programa a partir del 30 de juny, i encara no se sap quin espai el substituirà en la franja horària.