Gairebé un terç de les queixes rebudes a TVE per part dels espectadors sobre menors durant el primer trimestre de 2011 van tenir a veure amb escenes de "violència" incloses en algunes de les sèries que emet el canal infantil Clan, com LosGormitisBob Esponja, segons l'últim informe sobre menors de la Defensora de l'Espectador de RTVE. Així, de les 49 queixes relatives a menors rebudes en aquest període pel departament que dirigeix Elena Sánchez, 14 estan orientades a la presència de "violència" en algunes sèries de Clan.

En el seu informe, la defensora de l'espectador comprèn que el públic "demana continguts que ofereixin una absoluta seguretat per als seus fills" i mostra el seu compromís a mantenir-se en alerta "sobre la presència de violència en els continguts de Clan", encara que assenyala que les queixes rebudes "són apreciacions molt genèriques" que no permeten arribar a cap conclusió. Així per exemple, en les queixes rebudes per la defensora de l'espectador s'afirma que Los Gormitis "inciten a la baralla i a la lluita"; la sèrie Codigo Lyoko, "inclou violència gratuïta"; Batman és "violent" i a Bob Esponja "hi ha molts crits i violència".

Consultats per la defensora de l'espectador, els responsables de la programació de Clan, assenyalen sobre sèries com Los Gormitis que aquest tipus de sèries contenen elements d'acció i d'aventura, però "això no vol dir que incitin en cap moment a la violència" i sobre Bob Esponja, assenyalen que l'actitud del "bo" en aquesta sèrie sempre surt premiada enfront de la del dolent o l'egoista.