23 de juny de 2011
23.06.2011

El 33 descobreix aquesta nit la figura del cantautor Joan Manuel Serrat a través de la música popular cubana

23.06.2011 | 02:00

El 33 emetrà aquesta nit, a partir de les 22.05, el documental Cuba le canta a Serrat, una producció que combina una part d'història amb documents inèdits d'actuacions de Serrat a Cuba i una part on alguns dels músics més representatius cubans versionen temes del cantautor català a la vegada que expliquen anècdotes i comenten per què han escollit un tema determinat.
La primera part del documental. dirigit per Joan Minguell, recull documents històrics dels viatges de Serrat a Cuba des del 1973. Alguns són inèdits, com el concert al Teatre Amadeo Roldán de l'Havana i el que va fer al Karl Max, també a l'Havana, on va interpretar Cançó de matinada (en català). La segona part del treball, alhora que suposa una mena de "making of" del doble disc que aviat serà al mercat sobre les versions que de temes de Serrat fan músics cubans, descobreix a través dels intèrprets l'admiració que el noi del Poble-sec va despertar entre la societat cubana.
Grans artistes cubans, alguns veritables mites, com Ibrahim Ferrer, Chucho Valdés, Omara Portuondo, Pío Leyva, Silvio Rodríguez o el grupo Compay Segundo, i altres de la nova onada de joves compositors, com Aceitunas sin hueso, Haila, David Álvarez i Juego de Manos, són alguns dels que participen en el documental. Chucho Valdés, considerat com un dels millors pianistes de jazz del món, en acabar la interpretació de Paraules d'amor, deia: "La toqué con el corazón", i Omara Portuondo comentava de la seva versió de Por dignidad: "La canto yo... y me hace llorar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema