Telecinco emet aquesta nit el vuitè i últim capítol de la primera temporada d'una de les sèries més promocionades per la cadena, Piratas, protagonitzada per Pilar Rubio i Óscar Jaenada, amb la incògnita de si serà un adéu definitiu o si continuarà la temporada vinent.

I és que la renovació de la sèrie per una segona temporada és encara un misteri, ja que els mals resultats d'audiència han fet que la cadena es replantegi el futur d'una de les superproduccions més ambicioses de la seva història.

La sèrie es va estrenar el passat nou de maig, amb una quota de pantalla del 17,2% i gairebé 3.500.000 espectadors; unes bones dades que no es van mantenir en el segon episodi, ja que la ficció de Mandarina ha anat perdent tant share com nombre d'espectadors a cada entrega. La sèrie, en què també participa l'actriu Silvia Abascal, va obtenir el seu resultat més baix dilluns passat amb l'emissió d'un setè capítol que només va obtenir un 10,3% de quota de pantalla.

Així, després d'endarrerir la seva hora d'inici setmana rere setmana (la cadena va col·locar just abans dels capítols una píndola del seu reality estrella, Supervivientes, per captar més audiència), Piratas posa punt i final a la temporada amb l'episodi La X marca el lugar.

En aquesta darrera entrega, sabrem què passa amb el tresor de Yañez el Sanguinario, ara que Bocanegra té les tres parts del mapa. Acompanyat per Mondego, Carmen, Esteban i Puñales, el pirata decideix navegar cap allà per desxifrar la ubicació exacta del tresor. Abans, però, donarà l'ordre d'eliminar la resta de la tripulació que quedarà al campament.