El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya Carmel Mòdol va presentar ahir un seguit de preguntes parlamentàries per tal d'esbrinar les característiques de l'acord entre Renfe i el diari La Vanguardia que permet llegir de manera gratuïta la capçalera de Godó en els trens de Rodalies. Segons publicava ahir el portal www.e-noticies.cat, els republicans volen que s'informi sobre "quina és la implicació, si hi és, del Govern de la Generalitat de Catalunya" en aquesta distribució gratuïta.

Des de la formació republicana també es va preguntar pel cas dels Ferrocarrils de la Generalitat, on, segons van denunciar, passa el mateix que en els trens de Rodalies. Des d'Esquerra també es vol saber "quines condicions conformen l'acord existent entre els centres sanitaris públics i el Grup Godó a través del qual es reparteixen exemplars del diari La Vanguardia de manera gratuïta en aquests equipaments públics i quina és la implicació, si hi és, del Govern de la Generalitat de Catalunya".

La polèmica arriba arran de la notícia publicada pel mateix portal en la qual s'assegurava, incloent fotos, que La Vanguardia es podia aconseguir el passat dimecres de franc en molts trens de Rodalies de Catalunya. Exemplars del diari -a un preu de venda al públic d'1,20 euros- estaven dipositats en cada seient. La majoria de diaris de paper fan servir aquest tipus de promocions per mantenir 'inflades' les seves xifres de difusió, segons OJD, en un període caracteritzat per la crisi econòmica, el descens de la publicitat i l'impacte de les noves tecnologies per sobre el paper.