Més enllà de la gomina i la roba de marca, l'actor Daniel Grao s'ha ficat a la pell de Mario Conde des de la "mirada de serp" i gest relaxat que van caracteritzar al triomfador advocat del Estat que va acabar pagant amb 15 anys de presó la mala gestió com a banquer, i a qui Telecinco dedica una minisèrie.

Mario Conde, los días de gloria és el títol d'aquest "thriller polític-financer", en paraules de Grao, que s'estrena aquesta nit i que es basa en el llibre homònim de l'exbanquer, on explica el seu fulgurant ascens empresarial al costat del seu amic Joan Abelló fins a la cúpula de Banesto. El 2002, Conde va ser condemnat a 20 anys de presó per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental en la seva gestió al capdavant de Banesto.

Grao explica que el director dels dos capítols de què consta la sèrie, Salvador Calvo, va voler fugir de "la imitació". Per això va treballar el seu personatge des del llenguatge corporal, "amb una tensió física centrada en la seva esquena i les cervicals, però sobretot en la seva mirada de serp".

La producció es localitza a l'antiga seu de Banesto, la presidència del qual va ocupar Conde entre el 1987 i el 1993, i la seva antiga casa, i ha comptat amb l'assessorament de la secretària personal de l'empresari, Paloma Aliende, que va ajudar a Grao a fixar alguns detalls del seu personatge.

La sèrie arriba en un moment "lamentablement ideal", amb banquers "entrant i sortint de la presó", apunta Grao que recorda que Conde "va estar 15 anys a la presó, que es diu aviat". Tanmateix, l'actor català no creu que aquesta ficció serveixi per rentar la seva imatge de Conde, en uns moments "en què uns quants banquers haurien d'estar empresonats".