08 de juliol de 2013
08.07.2013

TV3 emetrà dimecres el "Concert del Centenari Salvador Espriu"

L'acte es farà a Arenys de Mar per recordar el dia del naixement del poeta de Santa Coloma de Farners

08.07.2013 | 07:19
Mural en motiu de l´Any Espriu fet per l´I.E.S. Salvador Espriu de Salt.

El pròxim dimecres 10 de juliol es compliran els 100 anys del naixement del poeta i dramaturg Salvador Espriu i Catelló, nascut a la població gironina de Santa Coloma de Farnes el 1913.
En motiu de l'aniversari del centenari, TV3 oferirà el pròxim dimecres a partir de les 23.30 h, el Concert del Centenari Salvador Espriu, que tindrà lloc a Arenys de Mar, la població on ell situava la Sinera del seu Imaginari poètic i on va ser enterrat el febrer del 1985.
El concert se celebrarà a la plaça de la Sardana d'Arenys, un espai que comptarà amb una escenografia molt especial, situada en un estany d'aigua realitzat i ideat per a l'ocasió, dins del qual hi haurà un escenari a dos nivells per a músics, cantants i actors.

Poesia i música
La direcció, selecció de textos i escenografia anirà a càrrec del director de cinema Lluís Danés i la direcció musical, de l'artista Xavi Lloses, que arranjarà bona part de les versions musicals que s'oferiran, a partir de les lletres de poemes d'Espriu. Amb aquesta original proposta, l'espectacle lligarà la prosa, la poesia i les versions musicals.
Les cançons les interpretaran Marina Rossell, Maria del Mar Bonet -que farà dos temes de Baltasar Rosselló-Pòrcel, amic d'Espriu i de qui també se celebra el seu centenari-, Gerard Quintana, Roger Mas, Monica Green, Anna Roig, Dídac Rocher, Rosa Pou, Ivette Nadal i Joan Colomo.
Les lectures dels poemes i de la prosa espriuencs, que seran el fil conductor de l'espectacle, aniran a càrrec de les actrius Dolo Beltran i Sílvia Bel. I l'acròbata Ingrid Esperanza intervindrà en diversos moments acompanyant els cantants i els actors.
Aquest concert és només un dels actes que se sumen a la commemoració de l'Any Espriu, que inclouen iniciatives en diferents poblacions catalanes com exposicions, publicacions d'obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l'obra de l'autor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema