Operacions antidroga, baralles, robatoris i persecucions, però també l'ajuda humanitària, es podran veure a partir d'aquesta nit a Policías en acción (La Sexta), una finestra a la feina policial explicada "en primera persona", segons el seu director, David Muñoz, impactat pels casos en què hi ha menors. "Acompanyem la policia en les seves patrulles i operacions, i són ells els que narren el que passa, no hi ha res guionitzat ni recreat", afegeix el director d'aquesta sèrie dedicada a la Policia Nacional.

També el tractament del material és innovador, ja que "no existeix la figura del presentador, ni tan sols la veu en off, així que no hi ha opinions pròpies, però sí la informació que van donant els agents, amb preses subjectives perquè l'espectador tingui el punt de vista de la policia", recalca Muñoz.

Al llarg de les 13 entregues de 50 minuts de durada, resultat de 500 intervencions policials en ciutats com Madrid, Sevilla, Cadis o València, Policías en acción mostrarà cada setmana entre set i nou casos, recollits per un càmera i un redactor que acompanya al grup policial. Tot un repte televisiu per a l'equip de 15 persones que han treballat en el programa, com explica el seu director: "Estàs acostumat a un guió i un escaleta, però aquí la història es va construint sobre la marxa, i després cal reconstruir un relat que s'entengui".

A la producció de New Atlantis que s'emetrà a La Sexta en el prime time dels diumenges, s'hi veuran tota mena d'intervencions, des d'operacions antidroga fins persecucions, però també l'assistència a persones grans o nens, "però sempre respectant l'anonimat dels protagonistes". No obstant, els casos que més han impactat a l'equip del programa han estat "els de violència de gènere, sobretot quan es veuen involucrats menors", afegeix el director d'aquest format inspirat en la mítica sèrie nord-americana Cops.