España Directo, el clàssic format de Televisió Espanyola, torna des d'avui dilluns a les tardes de La 1 amb importants novetats, però mantenint-se fidel a la seva essència. Presentat per la periodista Marta Solano, la nova etapa del programa neix amb la intenció d'estar més a prop de la seva audiència i, al mateix temps, incloure els principals valors de la cadena pública: informació de servei públic, entreteniment, participació ciutadana i difusió cultural. La setmana passada, en el trasncurs de la presentació als mitjans, el director adjunt de TVE, Alejandro Flórez, va subratllar que el programa "compleix amb l'objectiu de servei públic, proximitat amb l'espectador i més, té la marca de Televisió Espanyola".

Per la seva banda, la directora de Continguts i Programació de TVE, Montse Abbad, va recalcar que España Directo "és una representació clara d'una televisió de qualitat, enganxada a l'actualitat, en directe i amb la participació de tots". L'espai iniciarà avui una nova etapa en les tardes de La 1. Conduït per Marta Solano des de l'Estudio 1 de Prado del Rei i amb un equip de reporters repartits per tota la geografia espanyola, oferirà cada dia, de 18.30 a 20.15 hores, una mirada des de diferents punts d'Espanya a la cultura, les tradicions i la actualitat. Com no pot ser d'altra manera, les festes estivals, els festivals i els principals destins de vacances ocuparan bona part dels continguts.

L'espai comptarà amb Albert Barniol com col·laborador: informarà cada dia del temps i resoldrà els dubtes que els espectadors plantegen sobre la informació meteorològica. A més, els espectadors podran veure un avançament de les principals notícies que portarà la segona edició del Telediario a càrrec de Marcos López. Elena S. Sánchez avançarà les notícies de cor.