El Premi Nacional de Gastronomia 2012, Ángel León, el televisiu Alberto Chicote i la cuinera Susi Díaz van començar ahir les gravacions del concurs Top Chef, del qual exerciran com a jurats per triar el millor cuiner d'entre 15 professionals espanyols.

Tant Ángel León, del restaurant Aponiente (El Puerto de Santa María, Cadis), com Susi Díaz, de La Finca (Elx) compten amb una estrella Michelin, mentre que el també xef Alberto Chicote s'ha fet popular gràcies a un altre programa televisiu, Pesadilla en la cocina (La Sexta).

Encara que en principi es va informar que David de Jorge, que presenta a l'ETB l'espai de receptes Robin Food, atracón a mano armada, exerciria com a jutge, fonts de la productora Boomerang TV van confirmar també ahir que el cuiner basc només exercirà "com a col·laborador, amb aparicions en diversos programes com a convidat".

En la versió espanyola del reality nord-americà, quinze cuiners professionals hauran de superar diferents proves per alçar-se com a guanyador del programa i aconseguir un premi en metàl·lic per invertir en el seu propi restaurant.