Després de l'èxit de Masterchef a TVE, Antena 3 prepara Top Chef, un nou concurs culinari en què seran cuiners professionals, i no aficionats, els que aspiraran a ser el número u als fogons espanyols.

El jurat d'aquest nou talent show estarà presidit per Alberto Chicote, acostumat a jutjar plats pel seu programa Pesadilla en la Cocina a La Sexta, que s'envoltarà del Premi Nacional de Gastronomia 2012, Ángel León, i de la propietària del restaurant La Finca i guanyadora d'una estrella Michelín, Susi Díaz.

"Ho vam passar molt bé des del primer dia", va narrar ahir Chicote durant una pausa en el rodatge d'un dels programes, que va admetre que veu una "gran responsabilitat" en tirar endavant un programa de la talla de Top Chef, tot i que es mostra molt satisfet amb el nivell de competència dels concursants. "Tots ells demostren una gran passió per l'ofici", va afirmar.

El programa Top Chef serà la versió espanyola d'un format original d'Estats Units guanyador de dos premis Emmy, en un concurs on quinze cuiners s'hauran d'enfrontar cada setmana a l'expulsió mentre un jurat d'experts valorarà els seus plats i s'encarrega de trobar al "millor xef" del país.