El director i productor americà Samuel Simon va participar al costat de Matt Groening en la creació de l'exitosa sèrie animada Los Simpson i, encara que va deixar de treballar activament el 1993 després d'una disputa amb Groening, rep a l'any "desenes de milions" de dòlars en concepte de royalties.

Fa cinc mesos, Simon va ser diagnosticat d'un càncer de còlon terminal que, des d'aleshores, se li ha estès al fetge i als ronyons. Els metges no li van donar, en aquell moment, més d'un any de vida i, conscient que el seu final s'apropa, ara ha decidit donar la majoria de la seva fortuna a organitzacions no governamentals.

Tot i que Simon ha estat casat en dues ocasions i que actualment manté una relació amb la restauradora Jane Stewart, no té cap fill, motiu pel que ha optat per repartir la seva fortuna.

Bona part de la seva fortuna anirà a parar a organitzacions defensores dels drets dels animals. "M'agraden els gossos i conèixer gent els animals dels quals han estat salvats amb els diners de la Fundació", assegura Simon. Vegà confés, demana com a últim desig "que aturin els assajos mèdics amb animals. No serveixen per a res".