Antena 3 i La Sexta continuaran amb la seva aposta per la ficció pròpia i la informació, amb un nou programa, Encarcelados, que arribarà a la tardor i que reflectirà la vida dels espanyols en presons estrangeres.

El director de Atresmedia Televisión, Javier Bardají, va explicar en una entrevista que es tracta d'una nova proposta amb la qual enriquir una "oferta informativa sòlida i de referència per a milions d'espectadors".

Encarcelados és un "factual" de reportatges en el qual la cadena té molta confiança i que constarà, de moment, de 10 programes, rodats en països llatinoamericans com Bolívia, Santo Domingo, Perú o Costa Rica i que es començaran a emetre segons està previst el pròxim mes setembre.

Alejandra Andrade i Jalis de la Sierra són els responsables d'aquests reportatges que se centren en la situació dels espanyols empresonats a l'estranger. N'hi ha 2.500 a tot el món, dels quals 1.500 estan en algunes de les presons més conflictives d'Amèrica Llatina, la majoria per delictes relacionats amb les drogues. Un programa d'informació que s'unirà a El intermedio Salvados en una àrea que s'ha convertit en una de les principals senyes d'identitat de La Sexta, un canal que ara el grup també vol obrir a altres públics i altres propostes d'entreteniment, amb programes com Pesadilla en la cocina. Tot i així, Bardají tambe va deixar clar que no volen "esgotar un gènere fins a la saturació per molt bons resultats a curt termini que aquest generi".

Apostant per la ficció

Segons Atresmedia Televisión, la ficció seguirà sent un dels pilars de la programació, especialment l'espanyola en el cas d'Antena 3, una estratègia que li ha permès "aconseguir el lideratge en la franja de tarda després de 7 anys de dificultats".

"Seguirem treballant en la ficció espanyola com a model de continguts i com a suport de la indústria. Des de l'absoluta rendibilitat com ho hem fet fins ara", amb sèries en preparació com El tiempo entre costuras Galerías Velvet, remarcava el director del grup, Javier Bardají.