El Govern no es planteja endarrerir la data límit marcada perquè els canals de TDT afectats pel canvi de freqüències de l'anomenat "dividend digital" deixaran d'emetre en la seva antiga ubicació, tot i les queixes de part del sector sobre el retard que acumula l'adaptació de les antenes. El Consell General de Consumidors i Usuaris, la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmica, la Unió de Televisions Comercials Obert, l'empresa Abertis Telecom i la Federació Nacional d'Instal·ladors de Telecomunicacions (Fenitel) van pronosticar dimecres que en la data fixada, el proper 1 de gener, només s'hauran adaptat el 50 per cent dels edificis amb antena col·lectiva que han de revisar la seva instal·lació.

El secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, va reconèixer ahir a Las Palmas de Gran Canaria que hi ha "tensions en el subministrament" que dificulten que els proveïdors dels equips necessaris per aquesta adaptació puguin servir en termini els equips a tots els edificis que han de revisar la seva instal·lació. No obstant, va remarcar que la data segueix en peu (aquest dia, els canals afectats deixaran d'emetre per duplicat i només es veuran en la seva nova freqüència), perquè no és el Ministeri el que ho ha establert, sinó la Unió Europea.

Calvo-Sotelo va insistir en què pràcticament la meitat dels espanyols podran veure els nous canals sense fer més canvis en la instal·lació que resintonitzar de nou el televisor. Sobre la resta, va recordar que hi ha ajuts públics per cobrir les despeses que comporta la revisió de la instal·lació col·lectiva i va al·legar que, encara que alguns edificis no arribin a temps, "ningú es quedarà sense televisió el dia 1 de gener".