Els espectadors tindran una princesa llatina en les produccions de Disney, segons va anunciar divendres la companyia d'entreteniment familiar. Elena de Avalor apareixerà per primera vegada al canal de cable Disney Junior en un episodi pròxim de la sèrie Sofia the First (Sofia la princesa) i a partir del proper any 2016 tindrà la seva pròpia sèrie, va dir Nancy Kanter, vicepresidenta executiva i gerent general de Disney Junior Worldwide.

"El nostre equip creatiu va entregar una història universal amb temes que reflecteixen autènticament les esperances i els somnis de la nostra audiència diversa", va explicar Kanter en presentar Elena de Avalor. Segons l'executiva, la nova sèrie comptarà "meravelloses històries influenciades per la cultura i les tradicions que són familiars a la població mundial de famílies hispanes o llatines".

La princesa Elena, de 16 anys, grans ulls castanys i cabell fosc ondulat, és "l'audaç, afectuosa, divertida i intel·ligent hereva al tron al regne imaginari de Avalor". Temps enrere, quan els seus pares i el regne van ser presos per la bruixa Shuriki, Elena va tenir el coratge d'enfrontar-se a la malvada per protegir la seva petita germana, la princesa Isabel, i els seus avis, encara que va quedar atrapada en una joia encantada. La princesa també compta amb el suport del mag Mateo i de Skilar, una criatura màgica voladora.

La sèrie serà presentada en 25 idiomes en els canals Disney Junior, amb una audiència de nens de dos a set anys en 154 països d'arreu del món. Es calcula que a la televisió només la seva audiència diària arribarà a més de 207 milions de llars. L'actriu nord-americana Aimee Carrero, de 26 anys, i que va néixer a República Dominicana però va créixer a Florida, serà la veu de la princesa a la nova sèrie.