Tot i ser conscient que ser cuiner és un treball molt "sacrificat", "el madur, company i creatiu" Manuel, d'11 anys, va reconèixer ahir, després de guanyar la final de MasterChef Junior 2 que s'està plantejant renunciar a la seva primera vocació, la d'arquitecte. El petit xef valencià es va mostrar "molt content" ahir al matí atenent els mitjans de comunicació, acompanyat de Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nájera, després de l'emissió de dimarts de la final del concurs a Televisió Espanyola.

Manuel es va alçar amb el trofeu després d'enfrontar-se amb Martina, en una prova en què tots dos van haver de preparar un menú complet per al jurat format per Vallejo-Nájera, Cruz i Pepe Rodríguez Rey. El guanyador va optar per una torrada de formatge, melmelada de tomàquet, sardines i paté d'oliva d'entrant, un all i pebre -caldo amb all, pebre vermell, patata i anguila- de plat principal, en homenatge a la seva terra i a la seva "iaia", de qui era la recepta, i un caneló de carbassa farcit de xocolata blanca i avellana, amb granissat de maduixes, de postres.

La final de la segona edició del concurs es va convertir en el programa més vist del dimarts, batent rècord de temporada amb 3.418.000 espectadors i un 19,7%.