Telecinco estrena aquesta nit Levántate, programa que proposa un repte de superació destinat a pares i fills, que compartiran escenari després d'haver preparat junts algun tema. Però més enllà de la música, el format produït per Telecinco en col·laboració amb La Competencia Producciones també descobrirà quina és la relació i la història de tots els participants, amb l'objectiu d'emocionar l'audiència.

L'espai, presentat per Jesús Vázquez i que compta com a coaches amb les cantants Niña Pastori i Ruth Lorenzo i Pedro García Aguado (Hermano Mayor), tindrà un total de 24 parelles concursants, seleccionades d'entre les prop de 5.000 que es van presentar als càstings.

Els membres del jurat se situaran en una zona especial, "The Music Box", que els aïllarà visualment del públic per no influir ni ser influïts per aquest en les seves votacions. Els tres atorgaran als concursants 50 punts extra amb els seus vots, que se sumaran als del públic a les grades, i oferiran les seves valoracions.

Els duos participants protagonitzaran en ocasions actuacions grupals acompanyats per estrelles com Marta Sánchez, India Martínez i la boyband Auryn. Levántate és l'adaptació de l'èxit internacional Stand up for your country, un format que ha inventat un nou gènere dins dels concursos de talent, atès que combina les habilitats dels seus concursants, però també la relació i els sentiments que uneixen les parelles. Per aquest motiu, i segons explica la cadena de Mediaset en una nota de premsa, Levántate és un "emotalent".