Amb motiu del primer aniversari de la sobtada mort de Paco de Lucía, La 2 de Televisió Espanyola ret aquesta nit un homenatge al cèlebre guitarrista gadità, amb l'emissió del documental sobre la seva vida Francisco Sánchez. Paco de Lucía. Dirigit per Daniel Hernández, el documental repassa la vida de l'artista, des del seu primer contacte amb una guitarra, amb només vuit anys, fins a les seves gires pels millors escenaris de mig món, informa RTVE en un comunicat.

Conegut mundialment com Paco de Lucía, Francisco Sánchez va canvir el seu nom als 15 anys, en homenatge a la seva mare, Lucía "la portuguesa". "M'allunyo de tot allò que em faci recordar Paco de Lucía. Jo reivindico per a mi Francisco Sánchez, a qui li agrada la pau, la tranquil·litat, la serenitat, tot això és incompatible amb conviure amb Paco de Lucía", confessa l'artista en el documental des del seu domicili de Mèxic, on va morir el 25 de febrer de 2014 a conseqüència d'un infart de miocardi, als 66 anys.

Imatges de les seves actuacions en solitari als escenaris més importants de tot el món es complementen amb altres, en què comparteix espai amb alguns dels grans mestres de la guitarra com Camarón de la Isla, Aldi Meola i John McLaughlin, Carlos Santana, Joaquín Rodrigo i el pianista nord-americà Chick Corea.

El documental es completa amb la visió que tenien d'ell alguns dels seus amics, com el poeta Félix Grande o el guitarrista Manolo Sanlúcar, que aporten el seu punt de vista i la seva experiència vital al costat d'una de les figures més importants del flamenc, que va aconseguir trencar barreres estilístiques universals.