TV3 ha tornat a ser líder d'audiència a Catalunya aquest passat mes de maig amb una quota del 12,9%, davant de Telecinco, amb un 11,8%, i d'Antena3, amb un 10,6%. Aquest augment, que s'explica en bona part per les retransmissions de la semifinal de la Lliga de Campions entre Barça i ?Bayern i la final de la Copa del Rei, suposa la millor de dada de l'any per la televisió públic. Suposa, així mateix, agafar més distància respecte Telecinco, que en els últims mesos trepitjava els talons a TV3.

La llista de cadenes amb més audiència del maig es completa amb La 1, en quarta posició i amb una quota del 7,7%; Cuatro, cinquena classificada, amb un 7,1%, i La Sexta, que ha acabat en sisè lloc, amb una quota del 6,5%.

A més, TV3 ha liderat el rànquing de programes més vistos del dia en 27 ocasions. D'aquestes, 22 ho han fet les diferents edicions dels Telenotícies. Aquest mes de maig l'esport ha tingut força protagonisme, i ha liderat quatre dies, amb les transmissions dels partit de Lliga de Campions entre el Bayern de Munic i el FC Barcelona i l'anada de semifinals entre la Juventus de Torí i el Reial Madrid. La final de la Copa del Rei també figura en aquesta llista.

Telecinco, líder a l'Estat

A nivell nacional, Telecinco ha tornat a ser líder d'audiència al maig per novè mes consecutiu, amb un 15,4% de quota, seguida d'Antena 3, amb un 13% d'espectadors, i de La 1, amb un 9,9. Segons l'informe de Barlovento Comunicación amb dades de Kantar Media, per darrere d'aquests canals s'hi situen La Sexta (7,6%), les televisions de la Forta (7,6%), Cuatro (7,3%), el grup de cadenes temàtiques de pagament (6,8%), el canal FDF-T5 (3,6%) i La 2 (2,7%).