Els actors Pepe Viyuela i Rubén Cortada protagonitzaran a Televisió Espanyola la comèdia policíaca Olmos y Robles, una sèrie creada per Carlos Martín i Jorge Lara basada en una idea original de Flipy, Rafa Parbus i David Troncoso. Segons ha informat la mateixa televisió pública, la ficció realitzada en col·laboració amb la productora 100 Balas, tindrà una durada de vuit capítols per a la seva emissió en horari de màxima audiència, i el seu rodatge es portarà a terme durant aquest estiu.

Olmos y Robles, segons afegeix la televisió, serà una comèdia detectivesca, situada a la zona de la Rioja. En la seva trama, dos guàrdies civils, de caràcters totalment oposats, formaran equip amb la missió de resoldre tot tipus de casos: crims, robatoris, segrestos o xantatges en què res és el que sembla, i el culpable només es descobreix al final.

Olmos, paper que interpretarà Pepe Viyuela (Aída, Manos a la obra, La gran aventura de Mortadelo y Filemón), és un cap de la ?guàrdia civil que treballa a la caserna de la seva localitat natal, un petit poble de la Rioja. Per la seva banda, Robles, a qui donarà vida Rubén Cortada (Bandolera, El tiempo entre costuras, El Príncipe), és un tinent d'una de les unitats més prestigioses de la Guàrdia Civil. Un agent urbà i modern que es veurà obligat a treballar al costat d'Olmos per resoldre el gran cas internacional que per atzars de la vida els ha unit en aquest poble de La Rioja.

Segueix l'aposta per la ficció

Els mals resultats d'audiència que Televisió Espanyola ha anat recollint des de principis d'any, amb una sèrie de fracassos sonats entre els quals destaca La Alfombra Roja Palace per sobre de tot, podrien haver estat molt pitjors sense l'èxit de la seva ficció. Sèries com Águila Roja, El Ministerio del Tiempo, Cuéntame Cómo PasóSeis hermanas han esdevingut els revulsius balsàmics per a la cadena que dirigeix José Ramón Díez. Per aquest motiu, la televisió pública està decidida a seguir apostant per un format que entén gairebé com una assegurança de vida.