El magnat Rupert Murdoch prepara la seva sortida del grup de mitjans de comunicació 21st Century Fox per cedir el càrrec de conseller delegat al seu fill James, segons va informar ahir la cadena de televisió CNBC. James es va veure obligat a dimitir el 2012 com a president de News International, la filial del grup que editava el diari News of the World arran de l'escàndol de les escoltes il·legals.

L'anunci es farà públic en els propers dies, però encara no està clar si els canvis es faran efectius ara o al començament de 2016, segons fonts pròximes a la família Murdoch citades per CNBC Murdoch, de 84 anys, mantindrà el càrrec de president de 21st Century Fox, mentre que un altre dels seus fills, Lachlan, es convertirà en copresident executiu, afegeix el canal de televisió. L'actual director d'operacions, Chase Carey, també deixaria la companyia en el moment de la reestructuració.

La 21st Century Fox va sorgir el 2013 com a escissió del grup de mitjans News Corporation, fundat el 1979 per Murdoch. La companyia, considerada com la joia de la corona de News Corporation, compta amb els estudis 20th Century Fox, emissores de ràdio i els canals de televisió Fox Broadcasting o BSkyB, entre molts altres.