1988. Dos pilots: Sito Pons i Joan Garriga, enemics irreconciliables en la pista, lliuren una batalla titànica per aconseguir el títol de campió del món de 250 cc. Un guanya i l'altre perd. Un aconsegueix la glòria i l'altre, l'infern. Aquesta és la història de dos mites del motociclisme espanyol que protagonitzen La última vuelta, documental produït per l'equip d'esports de Mediaset Espanya que Telecinco emet avui (10:00h) i que formarà part del previ del GP de Catalunya.

La última vuelta. Sito Pons vs. Joan Garriga, la glòria i l'infern. La victòria de Pons i la derrota de Garriga en el Mundial de 1988 de 250 cc. els va portar per camins diferents: un, al cim del motociclisme mundial i un altre, en un món ple d'ombres, una carrera que va marcar una història d'amistat, enemistat i de màxima competitivitat. Sito Pons i Joan Garriga recorden, 26 anys després, aquella carrera que va decidir el títol del campionat del món d'aquell any. El reportatge, a més, recull els testimonis de personatges que van viure en primera persona la història d'aquesta rivalitat, com els expilots Ángel Nieto i Carlos Cardús; el mític narrador Valentín Requena; els periodistes Diego Muñoz, Nacho Olano i Marc Novell i Toni Fernández, amic i mecànic de Joan, respectivament.

Aquell any Espanya va començar a vibrar amb el motociclisme com mai abans ho havia fet. Sito Pons i Joan Garriga, dos bàndols irreconciliables, van protagonitzar un dels principals duels sobre l'asfalt que es recorden. Dos pilots totalment oposats: Sito, un pilot fred, calculador i intel·ligent sobre l'asfalt va mesurar les seves forces amb Garriga, un jove rebel, temperamental i impulsiu. Garriga i Pons van arribar al GP de Suècia, avantpenúltima carrera de l'any, pràcticament empatats a punts.