El Ministeri d'Indústria ha admès les ofertes de nou dels dotze operadors de televisió presentades al concurs públic convocat pel Govern per a l'adjudicació de sis noves llicències de canals de TDT en obert. En concret, els que compleixen amb el plec de condicions del concurs són: Atresmedia, Mediaset España, Prisa, 13tv, Grup Secuoya -a través de la filial Central Broadcaster Media (CBM) -, Net TV del grup Vocento, Real Madrid TV, Ràdio Blanca (Kiss FM) i El Corte Inglés. Així ho va anunciar la Taula d'Avaluació constituïda per analitzar les diferents ofertes presentades pels operadors de televisió en un acte públic celebrat avui a la seu de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI).

El Consell de Ministres va aprovar el passat 17 d'abril la convocatòria del concurs de sis noves llicències de TDT en obert, tres en alta definició (HD) i tres en qualitat estàndard (SD), i el 28 de maig va finalitzar el termini de presentació d'ofertes. Cada llicència permetrà explotar un canal de televisió i cada licitador ha pogut optar fins a un màxim de dues llicències: una per a l'explotació d'un canal en HD i una altra per a un SD, que han demanat 13tv, Atresmedia, Mediaset i Grup Secuoya. Aquest concurs es va convocar després de l'alliberament del dividend digital, que va finalitzar el 31 de març

A partir d'ara, la Taula d'Avaluació analitzarà les ofertes de les empreses que han passat aquest primer tall i elevarà la seva proposta al Consell de Ministres "no més tard del 9 d'octubre de 2015", segons la convocatòria publicada al Butlletí Oficial del estat. Per poder licitar per les noves llicències, els operadors han hagut de constituir una garantia provisional de sis milions d'euros per a "que respongui del manteniment de l'oferta fins a la resolució del concurs", i que s'extingirà automàticament i serà retornada després de l'adjudicació de les llicències.