La televisió pública catalana TV3 va presentar ahir la seva nova temporada amb el lema «Com tu vols», en què aposta per la ficció de producció pròpia i un canvi de cadires en els conductors dels principals programes de la graella, que es mantenen. «Volem aplicar una renovació amb el talent de la casa», va explicar el director, Eugeni Sallent, que va ser l'encarregat de detallar les novetats del nou curs a Sant Joan Despí, on es van reunir les principals cares de la casa. Així, Núria Solé deixa els informatius i s'incorpora als Matins, al costat de Lídia Heredia, mentre que la seva companya fins ara, Helena Garcia Melero, passa a conduir el magazín de tarda Divendres, on farà parella amb Espartac Peran. Per la seva part, Xavi Coral, pren el comandament de l'espai de debat d'actualitat .CAT, que Ariadna Oltra deixa per integrar-se a l'equip d'informatius i conduir el Telenotícies del migdia.

Encara en el pla informatiu, una de les novetats de la temporada és el programa Economia en colors, on l'economista Xavier Sala i Martín, conegut per les seves americanes de colors, intentarà acostar l'economia als ciutadans amb casos pràctics i la col·laboració de Tian Riba, així com l'aparició esporàdica de personatges famosos com l'entrenador de futbol Pep Guardiola.

Nova sèrie

En el pla de la ficció destaca la sèrie Merlí, que fa un gest de complicitat al públic adolescent i que tracta sobre la vida d'un professor de filosofia i els seus alumnes de batxillerat. A més, TV3 mantindrà a la graella sèries d'èxit com La Riera, Cites i El Faro, i incorpora coproduccions com Res tornarà a ser com abans, FassmanLa Xirgu, una sèrie sobre la vida de l'actriu Margarida Xirgu.

L'humor es manté com un dels ingredients bàsics en la recepta de la nova temporada, amb programes estrella com APM?, Polònia, que compleix deu anys, i Crackòvia, que introduirà modificacions en el format que va estrenar l'any passat. Zona zàping farà d'enllaç entre l'humor i l'esport, un àmbit en el qual la cadena oferirà un any més la Champions League i la Fórmula 1. També continuaran en pantalla el concurs musical Oh happy day!, El gran dictat, El Foraster i els reportatges de 30 minuts.