Jordi Roca, el millor reboster del món, no va dubtar a acceptar el repte d'elaborar un menú excepcional per a uns comensals únics en un escenari inigualable: l'Himàlaia. L'Expedició BBVA, encapçalada per l'alpinista Carlos Soria, que als seus 76 anys és el més veterà del planeta, va convidar el mestre pastisser gironí a sumar-se al seu equip i dissenyar un menú d'alta muntanya per ser cuinat a més de 7.000 metres de alçada.

Aquella fascinant aventura, que es va portar a terme el març d'aquest any, arribarà ara fins a la petita pantalla, gràcies al documental El heladero del Himalaya, que Discovery Max emetrà demà dimecres a les 23.30 hores i el proper diumenge, a les 10.50 hores. El treball relata el procés de recerca culinària del menor dels germans Roca per definir un menú històric que havia de ser cuinat pel muntanyenc de 76 anys i el seu equip durant els 7 dies que va durar l'ascensió al cim de l'Annapurna, la muntanya més perillosa del món.

La relació entre dos personatges entranyables que es doblen en edat, els increïbles paisatges de l'Himàlaia nepalès, i l'exigència física de l'escenari emmarquen una aventura que combina la gastronomia, l'esport extrem, la cultura i el món dels viatges. El pastisser va elaborar un menú liofilitzat per a esportistes d'alt nivell. Entre els plats elaborats pel cuiner gironí no hi van faltar clàssics com l'arròs amb perdiu, la sopa d'all o la sèpia amb pèsols.

Després d'elaborar els menús, va canviar el davantal per l'abric i les botes de muntanya i va viatjar al Nepal per viure en primera persona l'experiència i, al mateix temps, supervisar els menús. Jordi Roca es va convertir així en el cuiner que ha elaborat un gelat a temperatura ambient a més altitud (4.200 metres).