El canal temàtic Historia estrenarà al llarg de l'any 2016, Bárbaros: el despertar, la seva nova superproducció que s'emetrà en més de 185 territoris. Aquesta sèrie documental formada per vuit episodis revelarà la lluita que es va dur a terme durant 700 anys per enderrocar un dels majors imperis que el món ha conegut mai, revelarà les històries dels llegendaris guerrers Anibal, Espartaco, Boudica, Àtila i Viriato, entre d'altres i recollirà l'ascens i caiguda de l'Imperi Romà des de la perspectiva dels líders bàrbars.

Tot i que els romans els consideraven tribus salvatges, violentes i incivilitzades, els bàrbars van ser homes i dones que van liderar importants batalles i que van aconseguir canviar el rumb de la història.

Nou guerrers

La sèrie documental presentarà nou dels millors i més rellevants guerrers de la història: Anibal, qui amb 9 anys realitzaria un jurament de sang; Espartaco, l'esclau que es va revoltar per liderar la revolució bàrbara; Boudica, la guerrera i Reina Celta; Arminio, el fill robat d'Alemanya; Àtila, el flagell de l'est; els Godos, un poble traït per l'imperi; els Vàndals, els invasors que es van encarregar del cop final a Roma; i l'ibèric Viriato.

Bárbaros: el despertar és una coproducció global del canal temàtic Historia i October Films. Entre els productors executius d'aquest canal s'hi troben Kristen Burns, Sally Habbershaw i Russ McCarroll. Així mateix, per part de October Films, hi participen Adam Bullmore com a productor executiu, Simon George (World War II From Space) com a director executiu i Michael Waterhouse (La Bíblia) com a productor de la sèrie.