Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podem), Albert Rivera (C's) i Soraya Sáenz de Santamaría (PP), debatran sense faristol i al llarg de dues hores en El debat decisivo que Atresmedia emetrà aquesta nit. Aquestes són algunes de les principals regles del debat entre els quatre principals partits que opten a la Moncloa, i que ha estat definit com "imprescindible", "històric" i "innovador" per la directora de l'espai, Luz Aldama, i els presentadors Ana Pastor i Vicente Vallés. "Oferirem un debat a quatre inèdit en la història de la democràcia" i que guanya valor per l'alt percentatge d'indecisos de cara als pròxims comicis, va ressaltar Aldama. Tant la directora com Pastor i Vallés van reconèixer que els hauria agradat que intervingués Mariano Rajoy.

7D, el debate decisivo començarà a les vuit del vespre amb el seguiment dels quatre polítics en el seu trajecte fins al plató d'Atresmedia perquè el públic pugui veure amb qui van (durant les dues pauses publicitàries que hi haurà només podran rebre informació d'un assessor) i com arriben. Aquestes imatges es podran veure en un programa especial previ a Antena 3 (Especial debate: cuenta atrás) i La Sexta (Al rojo vivo: el debate) amb Susanna Griso i Antonio García Ferreras, respectivament.

El debat en si començarà a les deu de la nit i la primera intervenció la farà el PSOE, seguit per Ciutadans, Podem i PP. Tots hauran de respondre a les preguntes que els facin Pastor i Vallès durant les quatre parts que tindrà l'espai, que a més de la ronda de preguntes, tindrà dos blocs temàtics sobre Economia i Estat de benestar, i reformes institucionals. El debat es podrà seguir simultàniament a Antena 3, La Sexta, Onda Cero, Atresplayer i el canal internacional d'Antena 3,i comptarà, a més, amb una "sala del temps" en què la periodista Esther Vaquero anirà controlant els temps que consumeixen per intentar que tot sigui equilibrat.