La sèrie Joc de trons, de la qual es va gravar part de la sisena temporada a la ciutat de Girona, ha seguit arrasant el 2015, igual que la ficció The Walking Dead, però també hi hagut espai per a sèries menys espectaculars però de gran qualitat com The AffairTransparent, que han substituït Mad Men a l'apartat de sèries de culte. El mateix Barack Obama, que a més de president dels Estats Units és un confés amant de la ficció televisiva, reconeixia en una entrevista a la revista GQ que estava enganxat a Joc de trons i que el personatge interpretat per Peter Dinklage, «el nan», és el seu preferit. La sèrie de David Benioff i D.B. Weiss, que va guanyar el premi Emmy al millor drama i que ha sabut mantenir milions d'espectadors de tot el món davant de la pantalla, va escollir diverses localitzacions del Barri Vell de Girona per gravar-hi algunes escenes de la seva sisena temporada, el passat mes de setembre.

Però en aquests dotze mesos, els serieaddictes també han donat gran protagonisme a una altra història d'èxit, The Walking Dead, que mostra les conseqüències d'una apocalipsi zombi. Aquesta ficció de Frank Darabont també acaba de rodar la seva sisena temporada, de la qual ja s'ha emès la primera meitat als Estats Units. Per als últims episodis, la cadena AMC ha fitxat Jeffrey Dean Morgan com a nou vilà. L'intèrpret encarnarà Negan, el líder de «Els salvadors», un despietat grup de supervivents que exigeix ??menjar i subministraments a altres comunitats a canvi de protecció contra els morts vivents.

Tot i això, la ficció televisa als EUA no només s'ha nodrit de grans èxits, sinó que també ha deixat espai a sèries de culte, com The Affair Transparent. En el primer cas, una història romàntica extramarital, de la qual ja s'ha emès la segona temporada. Per la seva banda, Transparent, és una comèdia dramàtica protagonitzada per un transsexual.