Conscienciar sobre la diabetis i l'obesitat per ajudar a combatre els seus efectes és el doble objectiu de la 24a edició de La Marató de TV3, que durant tot el dia d'avui buscarà, des de la televisió, la ràdio i també als municipis de tot Catalunya, la complicitat i la solidaritat de tots els ciutadans.

El tret de sortida del programa es donarà des de Catalunya Ràdio a les 8 del matí, amb Ricard Ustrell, i a les 10 s'hi incorporarà TV3, amb Ana Boadas i Toni Cruanyes al capdavant d'un espai que s'allargarà fins més enllà de la mitjanit. Al voltant d'un milió de persones implicades en les 2.0000 activitats convertiran La Marató en un espai que va més enllà de la televisió pública, i travessa tot el país. "1 de cada 4 tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem".

Un any abans de complir el seu primer quart de segle, l'espai solidari de Televisió de Catalunya tornarà a combinar sensibilització, entreteniment i divulgació amb l'objectiu de recaptar fons per finançar projectes de recerca i que implicarà d'una manera directa Catalunya Ràdio, que inaugurarà el marcador.

La banda del programa tornarà a ser, per tercer any consecutiu, Se Atormenta una Vecina, que combinarà les actuacions amb altres grups com Vaivé amb Brodas Bros, Nyandú, Pepet i Marieta, Els Pets, Sopa de Cabra, Estopa, el Super3 o la Fundación Tony Manero, entre molts altres artistes.

En paral·lel, diverses personalitats catalanes protagonitzaran "crides" a través de petits vídeos per engrescar la ciutadania a col·laborar. Així, Viggo Mortensen, Javier Cámara, Ona Carbonell, Mònica Terribas, Carme Ruscalleda, Jorge Javier Vázquez, Julio Manrique, Laia Sanz i part de la plantilla del primer equip del Barça i l'Espanyol faran arribar als catalans el lema d'aquest any acompanyat de l'eslògan "Truca a La Marató. Diu molt de tu".