La finestra cultural del 33 emet aquesta nit, a partir de les 22 h, Circ de demà, un reportatge sobre l'escena circense actual a partir del seguiment de tres joves companyies catalanes immerses en el procés de creació del seu pròxim espectacle. Amb guió i direcció de Carlota Casas, i realitzat per Fernando Solanes, el reportatge ofereix una extensa radiografia a un món que, tot i els temps difícils que travessa la cultura, ha aconseguit progressar gràcies a la innovació.

Aquest bon moment que viu el món del circ també és conseqüència de les millores impulsades per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya, la regulació dels estudis circenses i l'aparició de nous espais de creació, que són alguns dels factors que han contribuït a fer evolucionar aquest art com cap altre en un període força breu de temps. També és important el retorn d'artistes catalans formats a l'estranger i l'arribada d'artistes internacionals.

De la mà de la veterana companyia de pallassos Los Excéntricos, del crític Jordi Jané, entraran en matèria; però són Joan Català i Roser Tutusaus, els recentment guardonats Animal Religion, i la companyia de circ Eia, els que obriran les portes dels seus laboratoris de creació. Com treballen? Què els motiva? Quins riscos estan disposats a assumir? El reportatge intentarà trobar respostes a totes les qüestions.

Rere la diversitat de propostes, l'espectador descobrirà un motor comú: la recerca d'un llenguatge escènic personal i renovador capaç d'expressar la pròpia concepció del món.

Circ de demà és una producció l'Àrea de Culturals de Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de Lavinia Audiovisual.