RTVE va fer públic ahir els sis candidats que intentaran participar a Eurovisió 2016. Xuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel, Electric Nana i Barei són els aspirants a representar a Espanya en aquesta edició del festival. Un d'ells serà l'escollit en un programa especial que emetrà pròximament La 1. Els aspirants van avançar algunes pistes sobre la cançó que presentaran en aquesta gala.

El cantant murcià Xuso Jones aspira a representar Espanya a Eurovisió 2016 amb un so molt internacional compost per Andreas Öhrn i Peter Boström (aquest últim molt vinculat al Festival d'Eurovisió, coautor d'Euphoria i Amanecer, entre moltes altres) i amb ganes de fer «alguna cosa nova, ballable, amb canya i original». Reconeix que gran part de la «culpa» que hagi arribat fins aquí la té la seva paisana Ruth Lorenzo.

El jove compositor Salvador Beltrán representarà un tema propi «carregat d'optimisme i que mostra a Europa el caràcter alegre dels espanyols».

Maverick presentarà un tema compost per Juan Magán, Darlyn Cuevas DCS i Luiggi Giussepe Olivares amb un so 100% llatí. «És una cançó pensada per posar el públic dret i que es posi a ballar només d'escoltar-la», va explicar.

María Isabel va tocar l'èxit amb les mans quan només tenia 9 anys conquistant tothom amb l'Antes muerta que sencilla a la versió Junior del Festival d'Eurovisió. Ara vol tornar a l'escenari que la va veure néixer artísticament.

Electric Nana, amb el seu estil indie, somia participar en el Festival d'Eurovisió. «Des que tinc ús de raó no m'he perdut Eurovisió cap any, sempre li he dit a tothom que jo volia estar aquí».

??Barei aspira a representar Espanya amb un tema «pop de bases electròniques i un so molt actual, crec que és una cançó amb la qual tothom es pot identificar».