El meteoròleg Eugenio Martín Rubio, un dels pioners en informar sobre el temps a la televisió, va morir aquest passat diumenge als 92 anys. Conegut per ser l'home del temps de Televisió?Espanyola en les dècades dels seixanta i setanta, Martín Rubio és recordat per ser l'home que va canviar la manera d'explicar el temps. Amb el seu estil amè a l'hora d'informar sobre les prediccions del temps, explicant anècdotes curioses i fenòmens meteorològics, ha estat una gran influència pels meteoròlegs de la televisió espanyola actual.

Va iniciar la seva carrera a l'Institut Nacional de Meteorologia, on va entrar per oposició després de llicenciar-se en Ciències Físiques. Va ser llavors quan Televisió Espanyola li va oferir de forma puntual fer substitucions de Mariano Medina com a home del temps. Les seves virtuts davant la càmera van fer que la cadena pública acabés incorporant-lo amb contracte fix.

El bigoti perdut en una aposta

El gener de 1967, poc després de fitxar per TVE, Martín Rubio va prometre a l'audiència que si l'endemà no plovia a Madrid s'afaitaria el bigoti. Tot i que les previsions apuntaven a la possibilitat anunciada pel meteoròleg, les pluges van arribar un dia després de l'esperat. Tal com havia promès, Martín Rubio va aparèixer l'endemà davant els espectadors de la televisió espanyola sense el seu bigoti.

A principis dels vuitanta, després de gairebé dues dècades sent l'home del temps de l'edició nocturna del?Telediario de TVE, Eugenio Martín Rubio va deixar el seu lloc a José Antonio Maldonado.