Poques produccions televisives compten amb la qualitat tècnica i l'acurada producció de la qual fa gala 'Joc de trons'. La ficció, basada en les novel·les de George R.R. Martin, exhibeix en cadascun dels seus capítols estàndards a l'altura de qualsevol superproducció cinematogràfica. Però, evidentment, la qualitat té un preu.

Segons ha revelat Entertainment Weekly, el pressupost de cada episodi de la sèrie d'HBO ronda els 10 milions de dòlars. Així, la 6a temporada de 'Joc de trons' haurà costat una mica més de 100 milions de dòlars, uns 88 milions d'euros, un pressupost a l'alçada de qualsevol superproducció de la gran pantalla.

Aquesta elevada xifra ha sorprès gran part dels seguidors de la sèrie, sigui per excés o per defecte. D'una banda, les informacions publicades sobre el pressupost de la sèrie en temporades anteriors apuntaven que l'equip de 'Joc de trons' gastava uns 6 milions de dòlars per capítol. De l'altra, molts fans van entendre que aquesta quantitat era molt baixa i, fins i tot, es van oferir a través de les xarxes socials a donar una petita quantitat per fer la sisena temporada encara més èpica.

Potser l'augment del pressupost de 'Joc de trons' mantingui certa relació amb les queixes del productor executiu David Benioff, que va reconèixer el 2012 haver-li suplicat més diners a HBO per poder gravar més escenes de batalla com la de Aguasnegras o Casa Austera. De fet, en aquesta sisena temporada els responsables de la sèrie han promès al públic "la batalla més gran mai vista a la televisió".

El gran joc arriba el 24 d'abril

'Joc de Trons' està a un mes de tornar a la petita pantalla en la qual, asseguren, serà la temporada més colossal de la sèrie fins a la data. A aquesta sisena temporada, que ja ha presentat un primer i segon avançament i que també va llançar una bateria de cartells amb els protagonistes de la sèrie, li seguiran almenys dos més, tal com van assenyalar fa mesos els seus productors executius.

Deu temporades, hauria de durar la sèrie segons George R.R. Martin per donar-li temps a acabar els llibres abans de la seva fi. En tot cas, aquesta serà la primera ocasió en què els nous capítols superin la trama dels llibres, ja que encara no s'ha publicat Vents d'Hivern, la sisena entrega de Cançó de Gel i Foc.

HBO estrenarà la sisena temporada de Joc de Trons el pròxim 24 d'abril i aquesta mateixa matinada el nou i esperat capítol de la sèrie estarà disponible a Canal+ Sèries en versió original subtitulada.