TV3 estrena aquesta nit, a les 23.50 hores, La Marató dels investigadors, un reportatge conduït per Albert Om que tanca el cicle de La Marató del 2010 dedicada a la recerca biomèdica i la sensibilització de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. El programa especial explicarà amb detall el destí dels donatius recaptats i es retrobarà amb alguns dels testimonis que hi van intervenir.

La Marató del 2010 va aconseguir recaptar més de 8 milions d'euros, que s'han destinat a la recerca biomèdica i a la sensibilització de les lesions medul·lars i cerebrals. Sis anys després Albert Om es troba amb investigadors i testimonis. Per una banda mostrarà com ha canviat la vida de les persones que hi van participar, per l'altra explicarà com s'han invertit els diners recaptats, tancant així el cicle de La Marató del 2010. L'objectiu d'aquest reportatge és "retre comptes a la societat i explicar a què s'han destinat els donatius de milers de catalans", segons va informar ahir la CCMA en una nota de premsa.

Jose Coronado va formar part de La Marató 2010 tres anys després de tenir l'accident de moto que el va deixar paraplègic. Actualment, s'ha convertit en un dels millors tenistes en cadira de rodes: és el segon de Catalunya i el vuitè d'Espanya. A més, és pare de dos bessons i la seva prioritat és ser cada dia més feliç. L'Albert jugarà una partida de tennis amb en Jose per demostrar que qui sempre guanya és la vida.

A més de parlar amb alguns dels protagonistes i fer balanç sobre aquests sis anys transcorreguts, Albert Om també farà un repàs per alguns dels projectes d'investigació que s'han dut a terme aquests anys. Per això, visitarà les intal·lacions de l'Hospital Clínic i l'Hospital del Mar, on coneixerà de primera mà els últims avenços dels projectes d'investigació finançats.