Els Jocs Olímpics, que comencen avui i duraran fins al pròxim dia 22, seran l'epicentre de bona part de l'actualitat esportiva d'aquest mes. Una vegada més, la cita olímpica arribarà a la petita pantalla de la mà de RTVE, per les cadenes de La 1 i Teledeporte.

Els periodistes María María Escario, Jesús Álvarez, Juan Carlos Rivero, Jesús Cebrián, Rogeli Vázquez i Sergio Sauca seran els encarregats de la cobertura de les diferents disciplines, i ho faran acompanyats de José Luis Villuendas, Javier Soriano, Paloma del Río i Almudena Cid com a comentaristes tècnics en tenis, natació i gimnàstica, respectivament.

L'estadi de Maracanà acollirà la cerimònia d'obertura de les Olimpíades, que La 1 retransmetrà en directe a partir de la 1 de la pròxima matinada. El 22 d'agost a la mateixa hora arribarà als televisors la cerimònia de clausura, que TVE emetrà en dues franges.

Teledeporte oferirà en directe i de forma continuada les proves i el més destacat de cada dia.

La cerimònia inaugural

L'emissió de la tradicional cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics per La 1 comptarà amb els comentaris de Paloma del Río i Amat Carceller.

L'espectacle és un homenatge a Brasil, país que acull la cita, la seva història, les faveles i la música. Gairebé tres mil milions d'espectadors seguiran la gala, dirigida per Fernando Meirelles, Daniela Thomas i Andrucha Waddington. L'organització ha confirmat també la participació del carnaval de Brasil i 400 percussionistes de les principals escoles de Rio de Janeiro.

El tenista Rafa Nadal actuarà com a abanderat de la comitiva espanyola, formada per un total de 306 atletes.

Una hora abans de la cerimònia, La 1 emetrà una prèvia on explicarà els detalls de la gala i els moments previs de l'arribada de la torxa. El web de RTVE oferirà l'emissió per a qualsevol dispositiu.