Les aventures de tres germans que van viure la convulsa Edat Mitjana a la península Ibèrica, el camí de Sant Jaume i la construcció de la Catedral de Compostel·la són les pinzellades principals de la nova ficció de RTVE, El final del camino, que acaba de començar el seu rodatge. Així, aquesta sèrie que comptarà amb vuit episodis en la primera temporada, porta a la petita pantalla la història de tres herois anònims que van conviure amb la «ambició desmesurada», l'amor, les traïcions, les passions i els problemes de nombrosos personatges històrics com Alfons VI, Constança de Borgoña, Urraca o Diego Gelmírez, bisbe de Compostel·la.

Els actors Antonio Velázquez, (Gonzalo), Javier Rei (Pedro) i Guillermo Barrientos (Esteban) han estat els escollits per donar vida als tres germans protagonistes, segons informa la cadena pública en una nota. També estaran en el repartiment els intèrprets Asier Etxeandía (Alfonso VI), Cristina Castaño (Constanza de Borgoña), Begoña Maestre (Elvira), Juan Fernández (Peláez), Ismael Martínez (Animal), Manuel de Blas (Efraim), Jaime Olías (Gelmírez) o Patricia Peñalver (Urraca).

Galícia, protagonista del rodatge

Aquesta nova producció de RTVE i Veu Audiovisual, dirigida per Miguel Alcantud i amb guió d'Alberto Guntín, Xosé Morais i Víctor Sierra es gravarà, almenys la primera temporada, en localitzacions naturals i històriques de Galícia. Allà es recrearan les cases i muralles de Compostel·la, la catedral de Santiago, la basílica d'Alfons III, el palau de Diego Peláez, els carrers de Toledo o el castell de la Lluna.